projekt budynek usługowy

Przyjmujemy, ze czas potrzebny do umycia sie wynosi pod natryskiem grupowym, bez kabinowym 7,5 min pod natryskiem kabinowym i po pracy bardzo brudzacej nad umywalka - przed obiadem nad umywalka po pracy

Przyjmujemy, że czas potrzebny do umycia się wynosi pod natryskiem grupowym, bez kabinowym 7,5 min pod natryskiem kabinowym i po pracy bardzo brudzącej nad umywalką - przed obiadem nad umywalką po pracy. Zużycie wody (o temp. +35 C) przyjmuje się na jednorazowe umycie rąk nad umywalką na jednorazowe umycie się po pracy) nad umywalką 10 min 2 min 5 min następujące na jednorazowe użycie punktu higieny (dla kobiet) 5 l, 15 l, 40 l na jednorazową kąpiel pod natryskiem na jednorazową kąpiel pod natryskiem w dach, gdzie praca jest bardzo brudząca. Przykład. Obliczyć zapotrzebowanie ciepłej wody dla zakładu pr...

Więcej »

Architektura i nowoczesne budownictwo - GRAPHISOFTs EcoDesigner Star

Dzięki uprzejmości GRAPHISOFT GRAPHISOFT opracowałeś inne narzędzie do swojego zestawu narzędzi BIM. To narzędzie. EcoDesigner Star. tworzy usprawniony obieg pracy analizy energii. Głównie . architekci mogą używać swojego BIM ArchiCADa jako Building Energy Model (BEM). Co to oznacza dla projektantów i konsultantów ds. Energii. Wdrożenie BIM w codziennej praktyce projektowania wymaga już mniej czasu i ukończenia projektu architektonicznego. Teraz dzięki współpracy z EcoDesigner Star koordynacja i współpraca są jeszcze bardziej zaawansowane, ponieważ procesy te są skracane i ...

Więcej »

Dla hoteli i internatów przyjmuje sie zuzycie wody wieksze

Dla hoteli i internatów przyjmuje się zużycie wody większe, a mianowicie: 60 l/dn na 1 osobę korzystającą z wanien lub natrysków ogólnych 50-200 l/dn na 1 osobę zajmującą osobny pokój (zależnie od tego, czy jest on wyposażony w samą umywalkę, czy też umywalkę i wannę lub umywalkę, wannę i bidet) przy obliczaniu zużycia ciepłej wody w domach wypoczynkowych (wczasowych) przyjmuje się również zużycie 60 l/dn na 1 mieszkańca. Poza podanymi już liczbami, odnoszącymi się do zużycia ciepłej wody przez ludzi w miejscach ich zamieszkania, należy poznać zapotrzebowanie ciepłej wody także i w innych...

Więcej »

Wiezadlo krzyzowe tylne

Wężownicę wykonaną z rury stalowej czarnej (dawniej używano do tego celu rury miedziane), umieszcza się w trzonie kuchennym w ten sposób, aby z trzech stron otaczała palenisko nie tamując przy tym dostępu płomienia i gazów spalinowych do miejsc gotowania. Kształt tych wężownic bywa różny, w każdym razie trzeba zwrócić uwagę na właściwe łączenie ich z podgrzewaczem, tzn. górny wylot wężownicy powinien być połączony z górnym wlotem do podgrzewacza, a dolny z dolnym. W kuchniach mieszkań jednorodzinnych wykonuje się zwykle wężownicę z rur o średnicy 25-32 mm, natomiast w kuchniach większych...

Więcej »
http://www.stomatologkrakow.edu.pl 751# , #szpic wilczy olx , #jula wiatraki , #kompozyt na tarasy , #opinie o agregatach prądotwórczych , #projekt stajnia , #hansgrohe avista , #ile pies moze zyc z rakiem , #domek na wsi do remontu , #sterownik mikrofonu ,