projekt domu na wąską działkę do 17m

Budownictwo i architektura : Oficjalna oferta centrali WAZ Media Office / AllesWirdGut

Dzięki uprzejmości austriackiego biura architektonicznego AllesWirdGut AllesWirdGut zlecono ostatnio budowę korporacyjnej siedziby międzynarodowej WAZ Media Group w korporacyjnej bazie w Essen w Niemczech. Dzięki całkowitej powierzchni 36 000 m2, architekci tworzą przełomowy i zrównoważony model biznesowy, co widać w ich koncepcji zorientowanej na przyszłość. Więcej zdjęć i architektów. opis po przerwie. Projekt składa się z kilku tomów, w których podłużna objętość zapewnia szkielet ośrodka rozwoju ...

Więcej »

Magazyn architektoniczny : Zwycięski projekt konkursu Econtainer Bridge / Yoav Messer Architects

Dzięki uprzejmości Yoav Messer Architects W oparciu o ideę resuse, zwycięska propozycja konkursu na most Econtainer autorstwa Yoav Messer Architects będzie bramą do parku Arial Sharon i połączy drogę Lod (trasa 461 prowadząca ze wschodniego Tel Awiwu do wioski Bnei Atarot) ) prosto do góry Hiriya w centrum parku. 160-metrowy most będzie wykorzystywany przez pieszych, rowerzystów i pojazdy specjalne, które będą pełnić funkcję wahadłowców do transportu ludzi z parkingów do samego parku. Więcej zdjęć i archit...

Więcej »

W gruntach ilastych zwykle wybiera sie grunt ze srodka przekroju

W gruntach ilastych zwykle wybiera się grunt ze środka przekroju; grunt po obwodzie jest wtedy skrawany przez nóż tarczy. W gruntach piaszczystych zwykle w tarczy tworzy się skarpa o nachyleniu zależnym od rodzaju uziarnienia i wilgotności piasku. Urobek podbiera się wówczas głównie w dolnej części tarczy. W takich warunkach stosuje się tarcze z kapturem. W gruntach słabych, przy urabianiu ręcznym należy zawsze stosować obudowę przodka (szczytu) tarczy za pomocą desek drewnianych lub stalowych blach ochronnych.

Więcej »

Medyczne zarządzanie depresji

Think Big Factory wspólnie z Basque Culinary Center i Fagor Electrodomésticos podzielili się z nami opracowaniem prototypu Smart Tasting. Prototyp integruje koncepcję Internetu rzeczy z degustacją, łącząc jedzenie z technologią. Generując połączenie w czasie rzeczywistym pomiędzy szefami kuchni i klientami, zostaną utworzone połączenia wyjaśniające najciekawsze części procesu osobom, które smakują dania i odwrotnie. Więcej zdjęć i architektów. opis po przerwie. Głównym celem było stwor...

Więcej »
http://www.terazbudujemy.info.pl 751#szpic wilczy olx , #jula wiatraki , #kompozyt na tarasy , #opinie o agregatach prądotwórczych , #projekt stajnia , #hansgrohe avista , #ile pies moze zyc z rakiem , #domek na wsi do remontu , #sterownik mikrofonu , #olx futra z norek ,