Architektura i nowoczesne budownictwo – TMA – Blue Theatre / Contemporânea & Gonçalo Afonso Dias

Architekci: Manuel Graça Dias + Egas José Vieira (Contemporânea) i Gonçalo Afonso Dias Lokalizacja: Almada, Portugalia Współpracownicy: José Silvestre, Ricardo Gama, Nuno Moita, Rui Cunha, Susana Alvarez, Carmo Pulpo Correia, Filomena Vicente, Lourenço Vicente, Duarte Correia, Vasco Teodoro, Pedro Coelho, Sara Baptista, Sofia Sanches Models: José António Aires Pereira i Nuno Jacinto Struktura: Talprojecto.
Tiago Abecassis, Francisco Cima Gomes, Rui Nunes da Silva i Paulo Freire Budowa: AM Mesquita e Filhos SA Wideo: Vitor Gabriel Otaczają nas nieostrożne budynki, wynikające z lekko kazuistycznej eksplozji miejskiej.
tak jak przekleństwo dotarło do wszystkich miast w kraju od 1960 r., anonimowe miejsce czeka na pewne wydarzenie, które może wyartykułować zmysły, ustanawiając punkt wyjścia w kierunku organizacji zrozumiałej i nazwanej.
ogólny plan Jako bardziej kwalifikowany atrybut, linia drzew granicząca z limitem szkoły Dom António da Costa, na wschodzie (w tej części jest tylko ścieżka, nachylona w zależności od nachylenia terenu).
Były to banalne drzewa, które w ich przypadkowym układzie, przez banalne balustrady szkoły, pojawiły się jako jedna z niewielu możliwości stworzenia miejsca, kiedy druga strona rampy zostanie określona później.
Po tej stronie otworzyliśmy niefazowane tarasy (na bufet atrium i muzyczną kawiarnię, umieszczoną powyżej), drzewa i ich perfumy, stamtąd, w ciekawej i bardziej wymagającej części, w środku której rozrzedzone wolne miejsce wciąż nowego miasta.
plan piętra Projekt towarzyszy naturalnemu zboczu terenu do układu sali głównej, z nieuniknioną masywną skrzynką montażową wznoszącą się na najniższej części w celu zmniejszenia jej oddziaływania, zbliżając go jednocześnie do istniejącego już impasu, który będzie wtedy działał jako dostęp do ładowania i rozładowywania.
Główne wejście od Rua Prof.
Egas Moniz (ulica), w którym.
Szef.
budynku wznosi się, że po wyrównaniu ulicy zamyka się szczyt działki o objętości identycznej z otaczającymi budynkami, w postawie zalecanej aproksymacji.
sekcja Kwadratowa objętość, w której teatr eksperymentalny nakłada teatr próby i (powtarzając wymiar głównej sceny) zajmuje róg kompleksu, uwalniając patia światła w obrocie geometrii.
Mała wąska uliczka (Aktorska Aleja) otacza Teatr na zachodzie, zgodnie z sąsiednimi mapami katastralnymi i umożliwiając nowy dostęp.
Do tego.
Zróżnicowany.
Program dodaliśmy, przez cały czas, charakterystykę w postaci różnych części, jednocześnie budując pożądaną objętość.
Jasno niebieski szkliwiony okładziny ceramiczne obsesyjnie.
cały kompleks w taki sposób, aby dokręcić , poprzez kolor, blask i fakturę, rozproszone i różne momenty, które organizm z tą złożonością wytwarza i zamyka.
[patrz też: wdrożenia magento, wbijanie pali, beton dekoracyjny ]

Powiązane tematy z artykułem: beton dekoracyjny wbijanie pali wdrożenia magento